Controale la trei ocoale silvice din Bistrița – Năsăud

Începând cu 28 octombrie 2019, polițiștii Direcției de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol desfășoară timp de cinci zile o acțiune în județul Bistrița-Năsăud pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori din fondul forestier național.

Se verifică și respectarea dispozițiilor legale de agenții economici pe linia achiziției, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Acțiunea, ce are loc în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie 2019, vizează verificarea a 3 ocoale silvice, precum și verificarea activităților desfășurate de 9 agenți economici.

La acțiune participă și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Alba, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Mureș, Suceava și Vrancea.

De asemenea, se acționează în colaborare cu specialiști silvici din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor – gărzile forestiere Brașov, Cluj, Oradea, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Suceava și Timișoara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *