Doi gorjeni, anchetaţi pentru braconaj. Armele ar fi fost aduse ilegal din Franţa

Astăzi, 29 mai 2019, poliţiştii din Gorj au efectuat o percheziție domiciliară pe raza comunei Licurici la locuința a doi bărbaţi de 58, respectiv 30 de ani, ambii din localitate.

Aceştia sunt bănuiţi de braconaj cinegetic, contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi al munițiilor.

Au fost descoperite două arme letale de foc, deținute ilegal, care ar fi fost folosite pentru comiterea unor fapte de braconaj, 15 kg. de carne de vânat, provenită din activităţi de braconaj cinegetic, 21 de cartuşe cu alice şi proiectil unic.

Poliţiştii au mai găsit elemente componente pentru confecționarea artizanală a cartuşelor de vânătoare: capse, pulbere şi dispozitive de sertizat şi capsat.

Din cercetări a reieșit că cele două arme de foc letale ar fi fost achiziționate din Franţa, de bărbatul de 30 de ani, în anul 2018 şi ar fi fost introduse în România, fără drept, în cursul lunii septembrie 2018.

De asemenea, la locuința bărbaţilor, care nu sunt autorizați pentru a deţine, purta şi folosi arme letale sau neletale, au fost descoperite trofee de vânat din specia căprior și mistreţ, provenite din activităţi de braconaj cinegetic şi un pistol aflat în stare avansată de corodare.

Bunurile descoperite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Polițiștii i-au condus la audieri pe cei doi bărbați.

În cauză, poliţiştii desfăşoară cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, conform Codului Penal, contrabandă calificată, conform Legii 86/2006 privind Codul vamal al României şi braconaj cinegetic, conform Legii 407/2006 privind Vânătorii şi protecţia fondului cinegetic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *