GORJ: 350 mc de lemn fără documente legale, amenzi de 107.000 de lei

În urma unei acțiuni de patru zile desfășurate de polițiști și specialiști silvici au fost confiscați peste 350 de metri cubi de lemn fără documente legale.

Au fost întocmite șapte dosare penale și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 100.000 de lei celor care au încălcat legislația silvică, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

În perioada 26 – 29 noiembrie 2019, polițiștii Serviciului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Direcției de Ordine Publică, împreună cu polițiști din Alba, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Hunedoara, Vâlcea și inspcetori ai Gărzii Forestiere din Brașov, Cluj, Ploiești și Timișoara, au desfășurat o acțiune în Gorj pentru prevenirea și combaterea tăierilor fără drept de arbori din fondul forestier național.

De asemenea, acțiunea a vizat verificarea modului în care agenții economici respectă dispozițiile legale în domeniul achiziției, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase.

În urma verificărilor efectuate la ocoalele silvice și agenții economici cu obiect de activitate în domeniul forestier, au fost constatate 7 infracțiuni.

S-au întocmit acte procedurale pentru două fapte de tăiere fără drept de arbori, două fapte de furt de arbori și câte o faptă de folosire fără drept a unui dispozitiv de marcat, fals intelectual și uz de fals.

Au fost descoperiți 116 mc. de masă lemnoasă proveniți din tăieri fără drept de arbori.

Totodată, pentru neregulile constate la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 107.000 de lei.

Faptele au vizat neîndeplinirea obligației ca la exploatarea pădurilor de rășinoase să se cojească cioatele, deținerea de material lemnos fără documente de proveniență, nedeținerea sau necompletarea la zi a registrelor de evidență a intrărilor-ieșirilor de materiale lemnoase, nerespectarea modului de completare a avizelor de însoțire

Pentru aceste fapte, au fost confiscați aproape 240 mc. de material lemnos.

Poliția din Gorj ascunde fărădelegile ROMSILVA (VIDEO)

Doi gorjeni, anchetaţi pentru braconaj. Armele ar fi fost aduse ilegal din Franţa

Șefa Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate apără natura cu festivaluri pentru meșteri și artiști populari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *