Nesimțirea ROMSILVA: Distruge Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, dar aruncă vina pe biologul ariei protejate

Parcul Național Semenic – Cheile Carașului este sub asediul Romsilva, instituție care dorește să reducă suprafața ariei protejate pentru a putea exploata cât mai multă masă lemnoasă.

Ministerul Mediului ar fi trebuit să rezilieze contractul de administrare a Parcului pentru că Romsilva a încălcat ani la rând legea.

Agenția Națională pentru Arii Protejate se face că nu vede această situație și amână la infinit preluarea Parcului de la Romsilva.

Ca să scape basma curată, Romsilva a dat vina pe biologul Parcului pe care l-a acuzat că nu a întocmit planul de management.

Istoria planului de management al Parcului Național Semenic – Cheile Carașului

Teodora Sinculeț a fost dată în judecată de către Romsilva și i s-a cerut 70.345,44 lei pentru că nu ar fi întocmit planul de management.

Această sumă reprezintă prejudiciul cauzat de către angajat pentru nerealizarea indicatorului de proiect „Plan de management aprobat”.

Romsilva a cerut ca la această sumă să se adauge dobânzi calculate de la data plății creanței, respectiv 3 februarie 2017 până la achitarea efectivă a prejudiciului.

Mai mult, ca s-o înfunde de tot, inclusiv financiar, i-au cerut biologului și cheltuieli de judecată.

Pe șefii Romsilva i-a deranjat cel mai mult faptul că biologul dorea mărirea suprafeței zonei de protecție integrală, contrar instrucțiunilor instituției.

Practic, Romsilva s-a simțit prejudiciată de faptul că nu a putut să taie ce și cum a vrut în Parcul Național.

În afară de biologul Teodora Sinculeț, șefii Romsilva au aruncat vina și pe Bogdan Bădescu, responsabilul cu comunitățile, educație, turism de la Administrația Parcului.

Și acesta a câștigat procesul cu Romsilva în aprilie 2019.

Conform actelor de la dosar, în pe perioada de implementare a proiectului, la conducerea Parcului Național Semenic – Cheile Carașului s-au succedat cinci directori care nu au avut capacitatea de a lua măsurile necesare, respectiv de a coordona activitatea salariaților.

Tribunalul Caraș-Severin a decis în decembrie 2018 că Romsilva nu are dreptate și a pus instituția să achite biologului Teodora Sinculeț 2.000 de lei cheltuieli de judecată.

Romsilva a făcut apel, dar fără succes.

Magistrații Curții de Apel Timișoara au respins pe 10 mai 2019 acțiunea. Hotărârea este definitivă.

 

5 thoughts on “Nesimțirea ROMSILVA: Distruge Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, dar aruncă vina pe biologul ariei protejate

 • May 15, 2019 at 7:53 pm
  Permalink

  Tradatori nemernici , cam asta sunteti cu totii. Prosti si inculti. Pentru voi ce semnificatie are denumirea de Parc National Protejat, halelelor? Va trebuie explicatii scrise? Nemernici cu capul plecat si vânduti pâna-n maduva, daca o aveti!!!
  Aveti copii nenorocitilor! Ce viitor le asigurati, ce educatie le dati ? Sper cā intr-o zi si nu prea departe, sā va gasiti pedeapsa. Natura nu iarta! Si nici copiii vostri nu o vor face, pentru ca distrugeti cu buna stiinta ecosistemul.

  Reply
  • May 29, 2019 at 1:57 pm
   Permalink

   Se taie in draci.La noi in Bucovina e jale,se rasucesc bunicii in pamant.Vom deveni Bucovina fara paduri In ritmul asta.Taie primaria,taie Romsilva,taie preotii,toata lumea taie,e incredibil,nimic nu I poate opri.

   Reply
  • June 4, 2019 at 7:17 am
   Permalink

   Mare dreptate ai Isabela.! Mai mult, ăștia merita înjurați zi de zi ca să își facă treaba legal.

   Reply
 • June 2, 2019 at 3:27 pm
  Permalink

  dar iesiti in plm in strada si faceti ceva….poze stim toti sa facem ….se duce drq tot si noi asteptam sa vina altcineva cu solutia

  Reply
 • July 11, 2019 at 9:16 am
  Permalink

  Niste CRIMINALI insetati sa castige cativa bani nenorociti si sa distruga tara.Ar trebui sa-i “plantam de vii” in zonele defrisate.
  Ay distrus toata industria de mobila a Romaniei si sa “ne taram ca niste rame”cum zicea un” ex-” ,un clasic in viata premiat pt.asta si l-a þrimis la Bruxelles,vinovat si el de distrugerea transportui romanesc si pe ape si pe uscat in anii in care a”domnit “si-a aranjat copii si pe ai nostri i-a trimis slugi in lumea larga.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *