Șeful Parcului Național Domogled – Valea Cernei: „Pădurea vrea să fie tăiată!”

News Romania arăta în urmă cu două săptămâni cum membrii organizației de protecția mediului Agent Green au surprins un angajat al Romsilva de la Ocolul Silvic Baia de Aramă în timp ce fura arbori de fag din Parcul Național Domogled – Valea Cernei.

Poliția Tismana, care a preluat cazul, a concluzionat că transportul a fost legal, dar comisarii Gărzii Forestiere Vâlcea au identificat tăierile ilegale și au înaintat un  raport organelor de cercetare penală.

Parcul Național Domogled – Valea Cernei este cel mai mare parc național, dar și cel mai supus tăierilor. În luna mai 2018, oficialii Romsilva însoțeau un europarlamentar austriac care se afla într-o vizită de documentare. Mai mulți activiști de mediu au protestat în zona Cernișoara – Radoteasa, ultima vale sălbatică din Parcul Național Domogled.

În această zonă, cel puțin două parcele erau planificate spre a fi tăiate în anul 2018, conform Agent Green. Atitudinea insolentă a directorul parcului, Ioan Gașpar, arată cum înțelege Romsilva să protejeze ariile protejate.

Administrația Parcului Național Domogled – Valea Cernei se află în orașul Băile Herculane din județul Caraș – Severin. Oraș care l-a trimis în Parlament pe traseistul politic Ion Tabugan, fost director al Direcției Silvice Caraș – Severin, pentru care pădurea este doar o sursă de profit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *