Contabilul unei primării, patron de gater, a fost trimis în judecată pentru fals

Contabilul Primăriei Mirăslău din județul Alba a fost trimis în judecată în data de 12 martie 2020 pentru uzurparea funcției și fals în înscrisuri oficiale.

Patron al unui gater din aceeași comună, Lucian Eufrem Toma a stat în arest la domiciliu în din 10 februarie până în 8 aprilie 2020 când a fost pus sub control judiciar.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție – DGA, în aprilie 2019, Toma a dispus efectuarea de către Primăria Mirăslău a unor plăți în cuantum de 143.140 lei către trei societăți comerciale pentru achitarea unor facturi (livrări bunuri) fără acordul primarului.

Lucian Eufrem Toma a contrafăcut semnătura acestuia pe patru ordine de plată, documente în baza cărora au fost efectuate plățile. Bunurile nu au fost livrate primăriei și nu a fost respectată procedura de achiziție a acestor bunuri.

Toma era responsabil cu achizițiile publice în cadrul Primăriei Mirăslău.

Contabilul este patronul firmei Woodkraft Masters SRL înregistrată la adresa sa de domiciliu din comuna Mirăslău. Autorizația de mediu pentru tăierea și rindeluirea lemnului a fost emisă de Ministerul Mediului în aprilie 2015.

Rumegușul, deșeurile și resturile de lemn ajungeau de la Woodkraft la SC Emergent Trading SRL din aceeași comună, o firmă producătoare de mobilă.

Gaterul se află în satul Cicău care aparține aceleiași comune, în curtea unui alt localnic, Aurel Popa.

În 2017, Woodkraft Masters și-a pierdut statutul de microintreprindere.

Potrivit legii, microintreprinderile au până la 9 salariați și realizeaza o cifră de afaceri anuală netă sau dețin active totale de până la 2 milioane euro, echivalent în lei.

Cu excepția anului 2014, contabilul-patron nu a întocmit niciun document pentru ANAF, astfel că nu există date referitoare la activitatea firmei.

În 2014, Woodkraft masters avea doi angajați și un profit net de puțin peste 15.000 de lei.

Șopronul lui Boceanu: Cum poți construi ilegal într-o arie protejată cu voie de la Romsilva și Tribunal

Cerneală specială, folosită la modificarea avizelor pentru transport ilegal de lemne

ROMSILVA: Lucrări silvice sunt prezentate drept defrişări ilegale, suprafața fondului forestier a crescut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *