Controale în București la mai multe firme de comercializare a lemnului

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii Serviciului Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol al Direcţiei de Ordine Publică au declanşat o acţiune pentru a verifica modul de respectare a legii în domeniul operaţiunilor cu material lemnos, se arată într-un comunicat al IGPR.

La acţiune au participat polițiști din Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din IGPR şi din Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Ei au fost însoţiţi de specialişti silvici de la Garda Forestieră Bucureşti şi Direcţia Silvică Ilfov.

Au fost vizaţi cinci agenţi economici din Capitală, ce au ca obiect de activitate comercializarea materialelor lemnoase şi fabricarea unor elemente de dulgherie şi tâmplărie.

S-au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 48.000 de lei.

Cinci au fost pentru contravenţii silvice și patru la legea privind apărarea împotriva incendiilor.

Ca măsuri complementare, au fost confiscaţi peste 500 de metri cubi de cherestea din specii de răşinoase, stejar şi tei în valoare de aproape 300.000 de lei.

La controlul efectuat la un punct de lucru al unei firme specializate în comercializarea materialelor lemnoase din Bucureşti s-a inventariat lemnul deţinut de societate.

În urma comparării stocurilor faptice cu cele scriptice s-a constatat o diferenţă fizică de 255 de metri cubi cherestea tivită (răşinoase) în valoare de peste 160.000 de lei.

S-a constatat şi că societatea a depozitat peste 200 de metri cubi de cherestea într-un depozit pentru care nu avea înregistrat la Oficiul Registrului Comerţului punctul de lucru şi nu deţinea Acord pentru distribuirea şi comercializarea materialelor lemnoase.

Faţă de firmă au fost luate măsura sancţionării contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 10.000 de lei şi a confiscării materialului lemnos.

În prima lună a anului, poliţiştii au indisponibilizat peste 5.100 de metri cubi de material lemnos în urma controalelor din toată ţara.

Pe parcursul celor peste 3.800 de controale desfăşurate, au fost aplicate aproape 1.800 de amenzi în valoare de peste 3.700.000 de lei pentru neregulile silvice.

Pentru infracţiunile din acest domeniu, poliţiştii au întocmit aproape 800 de dosare penale în care sunt cercetate 181 de persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *