Doi bărbați din Mureș, arestați la domiciliu pentru braconaj și folosire de arme interzise

Polițiștii mureșeni au oprit în trafic pe 18 septembrie 2019 pe o stradă din Reghin un autoturism în care se aflau trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 40 şi 65 de ani.

În urma verificărilor, s-au constatat încălcări ale legii privind regimul armelor și munițiilor, se arată într-un comunicat al Poliției Române din 20 septembrie.

A doua zi, pe 19 septembrie, au fost efectuate nouă percheziții în localităţile Reghin, Gurghiu, Brâncoveneşti şi Ideciu de Jos, la locuinţele unor persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi de braconaj cinegetic.

Au fost reţinute patru persoane în urma percheziţiilor. Alte două au fost arestate la domiciliu.

Pentru Eugen Florin Bloj procurorii au cerut arestarea pentru 30 de zile pentru uz fără drept de armă letală sau interzisă, braconaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Eugen Florin Bloj este solist de muzică populară și vânător înrăit. (Foto: Facebook Eugen Florin Bloj)

În urma perchezițiilor, poliţiştii au găsit două arme letale calibru 5,6 mm deținute ilegal, dintre care una confecţionată artizanal; patru arme neletale deținute ilegal; 1.667 de cartuşe muniție letală de diferite calibre; două amortizoare de sunet; două dispozitive de vedere pe timp de noapte; instrumente pentru reglarea armelor și componente pentru fabricarea muniției.

Au mai fost găsite numeroase trofee de cervide, două piei de mistreț și una de urs, 135 de kilograme carne și preparate de carne de vânat.

Eugen Florin Bloj, stânga. (Sursa foto: Facebook Eugen Florin Bloj)

O altă persoană pe care procurorii au vrut-o după gratii pentru 30 de zile a fost Optimiu Farcaș.

El este cercetat pentru complicitate la braconaj, dar judecătorii au dispus măsura arestului arestului la domiciliu.

Optimiu Farcaș va sta în arest la domiciliu cel puțin 25 de zile (Sursa foto: Facebook Optimiu Farcaș)

Atât Bloj, cât și Farcaș nu au voie să ia legătura nici între ei pe durata arestului la domiciliu, nici cu alte câteva persoane implicate în dosar: Rus Dan, Chiheri Sabin, Murar Florin Mihai, Danciu Vasile Aurel, Moldovan Aurelian, Bența Marin Laurențiu, Cotîrlă Claudiu Aurel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *