Marțea neagră pentru câțiva bihoreni prinși cu transporturi ilegale de lemn

Polițiștii bihoreni au oprit în localitatea Oșorhei marți, 28 aprilie 2020, la ora 14.00, un bărbat în vârstă de 29 de ani din comuna Ceica  în timp ce transporta cu o autoutilitară cinci metri cubi de lemne de foc, specia fag, în mod repetat în baza aceluiași aviz de însoțire.

Tânărul a fost sancționat cu 1.000 de lei, iar materialul lemnos în valoare de 845 de lei a fost confiscat și predat în custodie la Ocolul Silvic Oradea.

În aceeași zi, la ora 14.50, polițiștii au oprit în trafic în localitatea bihoreană Săbolciu un bărbat de 33 de ani din comuna Vârciorog  în timp ce transporta cu o autoutilitară cinci metri cubi de lemne de foc, specia fag , în mod repetat, în baza aceluiași aviz de însoțire a transportului de material lemnos.

Și el a fost amendat cu 1.000 de lei, iar materialul lemnos în valoare de 845 de lei a fost confiscat și predat în custodie la Ocolul Silvic Oradea.

Tot marți, în jurul orei 18.05, polițiștii au tras pe dreapta în localitatea bihoreană Voivozi, un bărbat de 30 de ani din comuna Derna.

Acesta transporta cu o autoutilitară trei metri cubi de lemne de foc, specia fag, tot în mod repetat, în baza aceluiași aviz de însoțire. Amenda a fost similară, iar lemnul în valoare de 507 lei a fost confiscat și predat în custodie la Ocolul Silvic Marghita.

Un sfert de oră mai târziu, în localitatea bihoreană Lunca a fost depistat în trafic un bărbat de 31 de ani din Ştei în timp ce transporta cu o autoutilitară 2,17 metri cubi de lemne de foc, de esență gorun, fără a avea aviz de însoțire a transportului de material lemnos.

Materialul lemnos în valoare de 392 de lei a fost confiscat, iar cel în cauză a fost sancționat contravențional.

Tot marți, la ora 20.45, un alt bărbat în vârstă de 44 de ani din Ștei a fost prins în localitatea Uileacu de Beiuș în timp ce transporta fără documente legale cu o autoutilitară 2,07 metri cubi de cherestea tivită.

Cheresteaua în valoare de 1.488,33 de lei a fost confiscată și predată Ocolului Silvic Beiuș, iar conducătorul auto a fost amendat.

Nesimțirea ROMSILVA: Distruge Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, dar aruncă vina pe biologul ariei protejate

O unitate Romsilva a expediat 1.500 mc de material lemnos fără proveniență legală

Șopronul lui Boceanu: Cum poți construi ilegal într-o arie protejată cu voie de la Romsilva și Tribunal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *