O unitate Romsilva a expediat 1.500 mc de material lemnos fără proveniență legală

Polițiștii Direcției de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol din Inspectoratul General al Poliției Române au verificat în perioada 15 – 19 aprilie 2019 mai multe ocoale silvice și firme cu obiect de activitate în domeniul forestier.

Acțiunea a fost demarată pe raza județului Caraș – Severin unde au fost controlate trei ocoale silvice de stat și trei agenți economici.

În aceste activități au fost angrenați și specialiști silvici din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor, Gărzile Forestiere Brașov, Focșani și Râmnicu Vâlcea, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 96.000 de lei.

Polițiștii au confiscat aproape 3.000 de metri cubi de lemn în valoare de peste 880.000 de lei.

Totodată, au fost întocmite șase dosare penale, trei pentru infracțiuni de tăiere fără drept de arbori și trei pentru de furt de arbori.

Anchetatorii au găsit peste 100 de bucăți de lemn, aproximativ 27 metri cubi, provenite din tăiere ilegală.

Valoarea acestora este de 7.700 de lei.

În urma controlului efectuat la un depozit de material lemnos al unei firme, s-a constatat lipsa a peste 1.000 metri cubi de lemn în valoare de aproape 370.000 de lei.

Firma, care deținea și materiale lemnoase fără proveniență legală, a fost amendată cu 19.000 de lei.

Verificările efectuate la o unitate silvică de stat au arătat că din depozitul acesteia, care avea valabilitatea de funcționare expirată, au fost expediați peste 1.500 de metri cubi de material lemnos fără proveniență legală.

Unității silvice i-au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale în valoare de 49.000 de lei, fiind confiscată contravaloarea a peste 1.500 de metri cubi de lemn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *