Ofițer de poliție judiciară, anchetat pentru luare de mită și ascunderea a 88 mc de lemn tăiat ilegal

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 28 iunie 2019, a unui ofițer de poliție din cadrul  Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava.

Gheorghe Damian, ofițer în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, este acuzat de luare de mită și folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, in scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Conform unui comunicat al DNA, în data de 25 ianuarie 2016, ofițerul i-a anunțat pe patronii unei firme că a doua zi urma să efectueze un control la sediul firmei.

Controlul avea ca obiect prevenirea exploatării, circulației, prelucrării și comercializării ilegale a materialului lemnos.

După ce au fost informați despre control, unul dintre administratorii firmei a ordonat mutarea de la sediul societății a unei aproximativ 88 mc de masă lemnoasă fără acte de proveniență legală.

Evident, a doua zi, pe 26 ianuarie 2016, această cantitate de lemne nu a fost descoperită la control.

De altfel, controlul a fost executat într-un mod superficial, susțin procurorii.

„Inculpatul Damian Gheorghe a primit de la aceiași oameni de afaceri suma de 3.000 de lei”, se mai arată în comunicatul DNA.

Interesant este că în declarația de avere pe care a semnat-o în mai 2016, polițistul menționează suma de 3.108 lei ca „venit din alte surse”.

Pe de altă parte, în 2018 i-a dispărut subit din declarația de avere  un apartament.

Conform declarației de avere din 2017,  fiica ofițerului, studentă la Medicină fiind, și-a cumpărat un apartament în Iași. Din banii de bursă, cel mai probabil.

În 2018, acesta nu mai figurează în declarația de avere. Nu există nicio informație ce s-a întâmplat cu acest bun imobil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *