Peste 1.300 mc de material lemnos, confiscați în Mureș. Dosar întocmit pentru spălare de bani – VIDEO

Peste 1.300 mc de material lemnos au fost confiscați în urma unei acțiuni desfășurate săptămâna aceasta de Poliția Română în județul Mureș.

În perioada 23 – 27 septembrie 2019, polițiștii Direcției de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol au desfășurat o acțiune pe raza județului Mureș, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori din fondul forestier național.

Au fost verificate trei ocoale silvice și activitățile desfășurate de cinci agenți economici.

În cadrul acțiunii, au fost constatate 19 infracțiuni: șase infracțiuni de tăiere fără drept de arbori, șase fapte de furt de arbori, două infracțiuni de fals intelectual și câte o faptă de fals în înscrisuri sub semnătura privată, uz de fals și fals informatic, precum și câte o infracțiune de spălare de bani și una de evaziune fiscală.

De asemenea, au fost descoperiți 77,56 mc de masă lemnoasă provenită din tăieri fără drept de arbori.

Au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 219.000 de lei.

Poliția din Gorj ascunde fărădelegile ROMSILVA (VIDEO)

Ca măsuri complementare, au fost confiscați 1.338,87 mc de material lemnos, dintre care faptic 616,09 mc și valoric 722,78 mc, în valoare de 138.316,13 lei.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Mureș, Suceava, Neamț, Cluj, Alba, Covasna, Vrancea și Brașov.

De asemenea, s-a acționat în colaborare cu specialiști silvici din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor – gărzile forestiere din Cluj, Focșani, Oradea, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Suceava și Timișoara.

Acțiunea a beneficiat de suportul Inspectoratului General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *