Viitură cu tone de peturi de plastic, sticle şi alte resturi menajere în Argeș

O viitură puternică a adus o uriaşă cantitate de gunoi la Miceşti, în Argeş. Peturi de plastic, sticle şi alte resturi menajere au venit odată cu apa, după o ploaie puternică.

Un martor a filmat focarul uriaş de infecţie, care se deplasa la vale, către alte localităţi, informează epitești.ro. Persoana care a filmat se întreabă, retoric, dacă era greu ca acele gunoaie să fie aruncate la tomberon.

Un pârâu din Argeş a adus tone de gunoi în satul Miceşti, imaginea dezolantă fiind filmată de o persoană care se afla în apropiere. Mizeria de nedescris ar fi venit dinspre Păuleşti, menţionează persoana care filmează.

După vizionarea imaginilor, autorităţile din Argeş au precizat pentru epitesti.ro că o echipă de la Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu va ajunge la faţa locului pentru a identifica provenienţa deşeurilor.

Comunicat al Administratiei Bazinale de Apa Arges-Vedea

“Pârâul Păuleasca – Miceasca, traversează satul Păulesca în comunele Mălureni și Micești. Toate aceste gunoaie, în special pet-uri, sunt aduse de viitura care a spălat malurile pârâului.

Este imaginea dezolantă a unui fenomen care rezultă din obiceiul neschimbat al unora, de a arunca gunoiului la “gârlă”.

Ca administrator al resurselor de apă ne confruntăm cu această problemă pe aproape toate cursurile de apă și facem eforturi mari pentru a o gestinona, dar nu vom putea înlăura efectul  dacă nu va fi înlăturată cauza.

Aceste gunoaie la vom găsi acum în lacurile de acumulare, incusiv în lacul Pitești care a fost ecologizat  la sfârșitul lunii aprilie.

A fost o intervenție anevoioasă, care a necesitat mult efort din partea angajaților Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea, strângerea gunoiului făcădu-se cu  ajutorul bărcilor. A fost colectată atunci peste o tona jumătate de deșeuri.

Tot în luna aprilie, am răspuns solicitarii primăriei Ștefănești, de a coloabora pentru ecologizarea unui văi în zona Șipot Enculești în localitatea Valea Mare.

Am tras semnale de alarmă cu fiecare ocazie asupra pericolului pe care îl reprezintă depozitarea deșeurilor pe malurile apelor, am organizat acțiuni de ecologizare, am desfășurat acțiuni preventive și chiar o campanie pentru sensibilizarea opiniei publice pentru păstrare apelor curate, intitulată “Păstrați apele curate”. Din păcate problema rămâne“, se arată într-un comunicat al Administratiei Bazinale de Apa Arges-Vedea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *